Сонячний колектор для готелю. Економимо на підігріві води до 70%

Власники готелів, пансіонатів та баз відпочинку в останні роки жвавіше почали встановлювати такі системи, заощаджуючи на підігріві води значні кошти.

Зазвичай для готелів та аналогічних приміщень використовують сезонні сонячні колектори, завдяки яким будівлі готелів будуть забезпечені гарячою водою. Але для готелів,щ о працюють протягом всього року сонячні колектори іншого типу ( всесезонного) також стають у пригоді. ( частина інфорції взята із сайта — prel.prom.ua )

Сонячний колектор являє собою систему, яка трансформує сонячну енергію в теплову і передає тепло до баку непрямого нагріву. Колектор на даний час активно застосовується в системах сонячного нагріву та поділяється на два типи – плоскі та вакуумні. Сонячні колектори застосовуються для нагріву води в строки коли найбільш висока сонячна активність, а саме в літній період. Використовуючи колектори, власникам готелів, пансіонатів, баз відпочинку вдається доволі значно скоротити витрати, що відводяться для нагріву води. Як зазначають експерти, застосування сонячних колекторів дозволяє економити на енергоресурсах приблизно 70%.

Яким чином працює сонячний колектор? Сонячні промені потрапляють на трубчастий вакуумний колектор, де практично повністю поглинаються, нагріваючи теплоносій у геліоконтурі до температури 140 ° С. Нагрітий теплоносій прокачується циркуляційним насосом у теплообміннику бака — накопичувача, тим самим нагріваючи воду в баку. Нагріта вода використовується для системи гарячого водопостачання , опалення, підігріву басейну. Для встановлення такої системи знадобиться комплект приладів та механізмів, до списку яких включають колектор, бак акумулятор, розширювальний бак, контролер,теплоносій, крани та все необхідне до монтажних робіт.

Для готельних комплексів, пансіонатів та баз відпочинку сонячні системи для забезпечення потреб гарячого водопостачання є найпростішим варіантом використання сонячної енергії. Потреба тепла для потреб ГВП має постійний характер, що значно полегшує проектування і розрахунок системи.

Як видно по вищезазначеній інформації переваги використання сонячного колектору загалом достатньо, це:

— Швидка окупність від 1 до 3-х років;

— Високий ККД ― до 95%;

— Температурний діапазон роботи від — 30 град, до + 60 град;

— Нагрівання теплоносія чи води навіть від розсіяного світлового потоку;

Та багато інших принад для встановлення сонячних колекторів у готельних приміщеннях. Вражає період використання цього пристрою – до 25 рокі. А те, що споживач починає відчувати значну незалежність від традиційних енергоресурсів та реально економить на витратах і лімітах на енерго та теплоносії робить сонячний колектор незамінним помічником у готельному бізнесі.