5 способів зробити гардеробну ергономічною

На відміну від багатьох стереотипів, гардеробна – вдале рішення навіть для невеликої квартири. Вона економить місце, дозволяє грамотно організувати зберігання речей без численних шаф і систем зберігання, що з’їдають простір. Але крім самого факту наявності гардеробної важливо ще й те, як вона організована. Пропонуємо п’ять способів, як зробити гардеробну чи (як її ще називають) вбиральню максимально ергономічною і зручною для використання будь-яким членом сім’ї.
Далеко не всі готові виділити повноцінну кімнату для гардеробної, особливо якщо мова йде про стандартну 2- або 3-кімнатну квартиру, де живе сім’я. Як правило, під місце для зберігання речей відводиться мінімальна квадратура, але важливо дотримати баланс зручності та економії простору. Мінімальна площа ергономічної гардеробної – 3 квадрати. Але крім місця для речей, тут має залишатися достатньо простору для пересування, тож оптимальною як з точки зору місткості, так і ергономіки, слід вважати площу 6-8 квадратних метри.
Розрахувати точну величину можна, якщо ви заздалегідь знатимете, які меблі встановляться в гардеробній. Заміряйте габарити шаф, полиць, стелажів, комодів. Враховуйте розміри з відкритими дверцятами та висунутими шухлядами. Складіть все це і додайте місце для людини, яка знаходитиметься в приміщенні. Ось і результат, від якого слід відштовхуватися.