Стиль гламур в інтер’єрі

Згідно зі стереотипним мисленням, гламур в інтер’єрі – це багато стразів, пір’я, вигадливі атрибути та розмаїття рожевих тонів. Однак справжній гламурний стиль може бути витриманим, елегантним і витонченим.
З англійської слово гламур перекладається як «чарівність», «шарм» або «розкіш». Це поняття стало у свій час цілим культурним феноменом, який знайшов свій відбиток в архітектурі, музиці, картинах і, звичайно ж, інтер’єрі.
Гламурний стиль не має чітких правил в оформленні та цим схожий з еклектичним стилем, в якому поєднується декілька дизайнерських напрямків. Але можна виділити декілька особливостей гламуру: розмаїття та багатство фактур. В інтер’єрі поєднуються блискучі, дзеркальні та глянсові поверхні з текстурою абощо; контрасти. Це може бути килимок, меблі або штори більш насиченого тону, темні бра на світлій стіні, яскравий декор; оригінальні світильники. Стельові люстри завжди великі, з витонченими формами, найчастіше – в темних тонах. Може використовуватися кришталь, стрази, перли, позолота. Бра, торшери та настільні лампи підбираються в подібному виконанні; статечні меблі. Стьобані дивани, шафи та комоди з різьбленими елементами та інкрустованими ручками, ліжко з золотистим узголів’ям, стілець з прозорого пластику, столик з кришталевою стільницею; яскравий декор. Вишукані ширми, дзеркала в металевих рамах, штори з бахромою, оригінальні статуї, килимок із забарвленням леопарда або зебри, позолочені настінні годинники; великі простори. Просторі кімнати, високі стелі та багато повітря. Активно використовуються такі заходи для візуального збільшення кімнат, як світлі тони, велика кількість дзеркал і світла.