Поради щодо дизайну маленької спальні при обмеженому бюджеті

На жаль, не у всіх спальна кімната може похвалитися розмірами, але ж як хочеться перетворити її на оплот затишку і комфорту без відчуття скутості! Пропонуємо насамперед звернути увагу на сучасні меблі для спальні зі знижкою, а решту порад читайте далі.

Свій стиль

Зовсім не обов’язково намагатися помістити кімнату в певну стилістику, краще підібрати ту, яка не вимагає масивних меблів, зобов’язуючого декору та безлічі деталей. Тому відмовляємося від лофту, шеббі-шику, провансу, класики, бароко. Зверніть увагу на хай-тек, мінімалістичний, сучасний і скандинавський напрямок. Крім того, ці стилі не вимагають великих витрат й великої кількості предметів, меблів.

Кольорова гама

Темна або яскрава – звужує рамки, світла їх розширює. Тому найкраще світлі та пастельні відтінки, тим паче, що це не впливає на вартість меблів, що дає змогу купити спальні недорого. На стінах і шторах може бути малюнок, але дрібний, що він більший, то більше простору йому знадобитися. Спробуйте поздовжні візерунки, вертикальні смужки. В оздобленні кімнати, оформленні та меблях краще використовувати кілька тонів одного кольору. Барвисте забарвлення тут не підійде.

Меблі

Принадність спальні якраз у тому, що загалом вона не вимагає задіяння великої кількості предметів, що є можливість з обмеженим бюджетом домогтися багато чого. Продумайте не тільки кількість речей, а й їх розташування, при вдалому розміщенні можна залишити багато вільного простору. 
Зверніть увагу на функціональні меблі для спальні зі знижкою, наприклад, трансформери. Так, один предмет може замінити кілька. Виграшно виглядають підвісні консолі, вони можуть грати роль столика, підставок і водночас розвантажити обстановку, робити її легкою. Шафа – краще кутова, купе чи вбудована, в залежності від приміщення. 
Ліжко з нішею для речей, але без подіуму і елементів, що виступають. Якщо кімната зовсім маленька, замість стаціонарного ліжка вибрати із механізмом складання або диван. Іноді замість шаф приставне ліжко оточують навісними шафками.

Декор

Простий і відносно недорогий прийом велике дзеркало – воно візуально збільшить простір. З цією ж метою вішають широкий карниз, що виходить за рамки вікон. Важкі штори можна замінити жалюзями, а на самі вікна повісити легкі фіранки. Цікаві високі вузькі світильники матимуть витончений вигляд і також відіграватимуть роль у збільшенні простору.