Особливості двожильного нагрівального кабелю у стяжку

Двожильний нагрівальний кабель ціна якого є доступною, за посиланням: https://kkplus.shop/elektrychna-tepla-pidloga/nagrevatelnyj-kabel/ став оптимальним варіантом для створення теплої підлоги з твердим паркетним покриттям у вигляді плитки або керамограніту. Система теплої підлоги може виступати як додаткове або основне джерело тепла. Ключовою особливістю двожильного нагрівального кабелю, що використовується при встановленні підлоги, є його правильне розташування, але при цьому немає чіткого розмежування щодо його вигинів. Протягом 5-6 годин можна повністю укласти дроти та виконувати подальші роботи.

Особливості монтажу та рівень безпеки

Двожильний нагрівальний кабель

Монтаж обігріваючого кабелю виконується відповідно до встановленої технології. Укладання здійснюється у вигляді змійки з певним розміром кроку. За рахунок правильно розрахованої ширини між кабелем, буде забезпечуватись потрібна потужність для нагрівання квадратного метра підлоги. Згідно зі співвідношенням, чим менше буде крок, тим більше отримувана потужність. Стяжка замішується з цементу та піску, заливається зверху товщиною в 3-4 см. Потім можливе укладання будь-якого покриття для підлоги.

Щоб тепла було набагато більше, необхідно укласти ізолюючий шар між підлогою та кабелем. Зазвичай стеляться листи пінопласту. Безпека такого облаштування джерела тепла є максимальною. Кабель повністю захищений від пошкоджень, оскільки знаходиться у цементній структурі, а регулятор температури розміщується у зручному місці.

Переваги теплої підлоги

До основних переваг кабельної системи обігріву можна віднести такі фактори:

  • Тривалий термін експлуатації. Захищена система від перепадів напруги та зі зниженим електромагнітним полем може прослужити без збоїв у роботі десятки років.
  • Належна безпека. Дотримуються всі заходи з метою недопущення надзвичайних ситуацій. Кабель укладається під стяжку, відповідно повністю ізольований від суспільства. Ризик отримання травм зводиться до нуля.
  • Надійність на найвищому рівні. За рахунок якісного та технологічного виробництва проводки, що укладається в товстому шарі стяжки, можна зверху поставити важкі габаритні меблі.
  • Достатня потужність для підтримання встановленої температури.
  • Економія у всіх проявах. Встановлюючи теплу підлогу, можна значно заощадити на ізоляційному матеріалі та стяжці.
  • Широка сфера використання. Ідеально підходить як для побутового, так і для офісного користування. Також автономне джерело тепла стелять у квартирах.
  • Екологічність зберігається у всіх конструктивних елементах обігрівальної системи, що використовуються для виробництва.
  • Монтаж простий, можна виконати самостійно без залучення спеціалістів.

Підбиваючи підсумки можна стверджувати, що кабельна система підлоги є технологічною та інноваційною, що значно перевершує інші типи опалювальних систем.