Маленька кухня – 11 оригінальних ідей

Щоб кухня була функціональною, стильною, зручною і місткою, вона не обов’язково повинна бути великої площі. Розповідаємо про креативні прийоми оформлення інтер’єру маленької кухні. Об’єднання робочої зони та підвіконня При невеликій робочій зоні на кухні потрібно використовувати кожну вільну плоску поверхню. І для цієї мети можна об’єднати підвіконня зі стільницею.
Підвіконня демонтується і на це місце встановлюється стільниця. При цьому можливі два варіанти: вона плавно з’єднується з іншою робочою зоною – виходить така єдина поверхня; вона розміщується окремо від решти робочої зони – тоді під нею знайдеться місце для полиць з кухонним начинням або посудомийної машини.
Одна з популярних ідей для маленької кухні – мийка або варильна поверхня навпроти вікна. Природне освітлення і вуличний пейзаж умиротворяють і додають сил. Враховуйте, що потрібно якось переобладнати систему опалення. Радіатор можна або трохи перенести, якщо це дозволено, або вбудувати в стільницю, передбачивши спеціальні вентиляційні виходи для теплого повітря. Відкидний стіл Розкладні меблі – один з дієвих способів економії простору. І їх можна вигідно використовувати в дизайні маленької кухні. Так, стандартний обідній стіл замініть відкидним. У разі необхідності така модель складається, а в розкладеному стані здатне вмістити двох-трьох осіб. Стільниця столика може відкидатися як вниз, так і вгору (в цьому випадку стільниця стане дверцятами компактної шафи). Доповніть такі меблі складними стільцями, які в складеному стані для економії місця поставте в кутку кухні.